Ο Ντίνος Κορδώσης γεννήθηκε στην Κλένια Κορινθίας. Σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Δίδαξε Μαθηματικά στην Μέση Εκπαίδευση, όπου ασχολήθηκε και με το θέατρο, γράφοντας και παρουσιάζοντας θεατρικά έργα. Ειδικότερα, ασχολήθηκε με το Μαθηματικό Θέατρο. Προσωποποίησε τις μαθηματικές οντότητες και τις ανέβασε στη θεατρική σκηνή, εισάγοντας παράλληλα θεατρικά μαθηματικά δρώμενα στην αίθουσα διδασκαλίας, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της σύγχρονης διδακτικής των Μαθηματικών.
Θεατρικά του έργα παρουσιάστηκαν σε πανελλήνια συνέδρια της Μαθηματικής Εταιρίας και σε σχολεία. Σε διαγωνισμό Μαθηματικού Θεάτρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2013) με παγκόσμια συμμετοχή, έργο του απέσπασε βραβείο κι ένα δεύτερο έλαβε τιμητική διάκριση. Ασχολήθηκε με διάφορες μορφές τέχνης (έχει πραγματοποιήσει και ατομική έκθεση ζωγραφικής). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, κατασκευάζοντας λειτουργικά ομοιώματα αρχαιοελληνικών μηχανών.
Το 2001 εξέδωσε συλλογή πεζών με τίτλο «Το πορτραίτο της απουσίας», του οποίου ένα μυθιστόρημα επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις «Διόπτρα» το 2003 με τον τίτλο «Η αγάπη που δεν περίμενα». Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λυκόφως το μυθιστόρημά του «Ο τελευταίος γρίφος» και το 2021 τα θεατρικά έργα «Σεβάσμια θεωρήματα – Καυτές εικασίες» και «Όταν οι αριθμοί και τα σχήματα κάνουν διάλογο». Το 2023 κυκλοφόρησε η συλλογή ιστοριών με τίτλο «Ο γητευτής του νά»ι.