Η Ανδριάνα Ξηρού κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης όπου ζει μόνιμα. Φοίτησε στο ΤΕΙ Ηρακλείου, στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων, και εργάζεται ως μόνιμος υπάλληλος στην Διεύθυνση Πολεοδομίας Ηρακλείου.
Η αγάπη της για τα βιβλία πηγάζει από την παιδική της ηλικία, ειδικά από το πρώτο της ανάγνωσμα, Ο Γεροστάθης, του Παύλου Μελά. Έκτοτε ακολούθησαν πάρα πολλά αναγνώσματα καθώς και η ενασχόλησή της με την ποίηση και τη συγγραφή από πολύ νεαρή ηλικία. Το 1989 πήρε το τρίτο βραβείο διηγήματος σε λογοτεχνικό διαγωνισμό της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ακολούθησαν και άλλα βραβεία σε τοπικούς διαγωνισμούς. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής στο εργαστήριο Laculturela του συγγραφέα Λευτέρη Γιαννακουδάκη και μαθήματα φωτογραφίας, μία ακόμη μεγάλη αγάπη της, στην ΕΦΕ Ηρακλείου. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες από τις εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης και τις εκδόσεις Περσίδες.
Εκτός από το να μοιράζεται τον ελεύθερο χρόνο της με την οικογένειά της και την ανάγνωση, διατηρεί και λογαριασμό στο Instagram: @books.andriana.xirou.