Ο Ρήγας Βικιώτης γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Βόλου τον Ιανουάριο του 1975, όπου και έμεινε έως τα δεκαοχτώ του χρόνια. Είναι στρατιωτικός στο επάγγελμα από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης του, με παραστάσεις τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό.
Η ανάγνωση συγγραμμάτων της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας σχετικά με τις επιστήμες της βιολογίας, του περιβάλλοντος, της φυσικής, της αστρονομίας και της προϊστορικής ανθρωπολογίας και αρχαιολογίας τον έφεραν κοντά στο Φανταστικό και τη συγγραφή. Έμπνευση και δύναμη αντλεί από τη σύζυγό του Δήμητρα και τα τρία τους παιδιά Γιώργο, Ελένη και Αλέξανδρο.
Στον ελεύθερό του χρόνο παρακολουθεί ταινίες επιστημονικής φαντασίας και διαβάζει μυθιστορήματα και επιστημονικές έρευνες, που διευρύνουν την αντίληψη για το παρόν και το μέλλον του ανθρώπινου είδους.
Χόμπι του είναι ο στατικός μοντελισμός με την κατασκευή διοραμμάτων.
Το 2022 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λυκόφως το πρώτο βιβλίο της σειράς «Το σημάδι της σταγόνας», με τον διακριτικό τίτλο «Δοκιμασία» που κέρδισε το πρώτο βραβείο Everly – Καλύτερο ελληνικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας 2022.