Ο Άρης Παχής γεννήθηκε σαββατιάτικα, τον Νοέμβρη του 1983, στην πόλη του Βόλου, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Του αρέσουν τα ροκάδικα, αλλά και τα κουτούκια που παίζουνε πενιές του Τσιτσάνη και του Βαμβακάρη, ενώ τ’ απογεύματα απολαμβάνει να τον σέρνει -κυριολεκτικά- το θεόρατο και υπερκινητικό σκυλί του στις βόλτες τους.
Η λογοτεχνία μπήκε στη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του από μια εγχείρηση, έπιασε να διαβάζει με μανία τους κλασσικούς Ρώσους λογοτέχνες από τους οποίους μαγεύτηκε. Στη συνέχεια πέρασε στον Κάφκα, τον Καμύ και τον Μπουκόφσκι, για να ακολουθήσουν οι Έλληνες, οι εξαιρετικοί δικοί μας: Χατζής, Σαμαράκης, Καραγάτσης και άλλοι. Τον τελευταίο καιρό επιλέγει να διαβάζει Έλληνες σύγχρονους συγγραφείς και ανακάλυψε πως υπάρχουν υπέροχες πένες που τον κάνουν να βιώνω έντονα συναισθήματα.
Η ενασχόληση με τη συγγραφή άρχισε όταν στα χέρια του έπεσαν τα διηγήματα του Τσέχωφ. Τότε έκανε την πρώτη απόπειρα να γράψει ένα διήγημα. Καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή του, άρχισε το γράψιμο και, σελίδα με τη σελίδα, γεννήθηκε το πρώτο του βιβλίο, το «Εκδίκηση της σβούρας».