Ο Χρήστος Κιούπης γεννήθηκε το 1966 και είναι δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τα τελευταία τριάντα χρόνια εργάζεται σε εφημερίδες (Εξουσία, Νίκη, Ελεύθερος, Καρφί, Χώρα), τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΡΤ, ALPHA, Star Channel, Κανάλι 10, PLANET), ως κοινοβουλευτικός, πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής ειδήσεων. Από το 2014 ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ και είναι αρχισυντάκτης στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης.
Το 1988 πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών). Το 1990 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πολυτεχνείο του Μπρίστολ, με τίτλο: «Diploma: Postgraduate Extension Studies in Broadcasting to include Audio- Visual Design and Production». Τον Ιανουάριο του 2021 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ιονίου Πανεπιστήμιου που φέρει τον τίτλο «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες».
Από το 2015 έως το 2019, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου και στη συνέχεια εκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Γαλατσίου Λαμπρινής.
Είναι παντρεμένος από το 1994 με την εκπαιδευτικό Έφη Στριγγλή με την οποία έχουν δύο παιδιά, τη Βίκυ και τον Δρόσο-Μάριο.