Η Πόπη Δαμιανίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στον Καμπάνη, ένα χωριό του Κιλκίς. Το πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων δεν την κράτησε μακριά από τον πολύχρωμο κόσμο των παιδικών της ονείρων και ο πιο σίγουρος τρόπος να ταξιδεύει εκεί είναι τα παραμύθια. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών και συγγραφή άρθρων στο προσωπικό της blog.
Ζει σε ένα χακί αερόστατο μαζί με έναν πορτοκαλί δράκο που τον λένε Μίνο και έναν μαϊμουδάκο με κέρατα που τον λένε Μίμο. Αυτό που αγαπάει περισσότερο απ’ όλα είναι να ζωγραφίζει κάθε μέρα όμορφες στιγμές και να βάζει τα παιδιά της να ζουν μέσα σε αυτές.
Ο δράκος του παραμυθιού υπάρχει. Είναι ένας λούτρινος πορτοκαλί δράκος, δώρο που έκανε ο μεγάλος της γιος στον μικρότερο, όταν εκείνος γεννήθηκε.
Με τη βοήθεια του παιδικού της φίλου, Άνεμου Βαρδαράκου, ταξιδεύει πάνω από βουνά και θάλασσες. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε τον άνεμο στα μαγουλάκια σας κοιτάξτε ψηλά στον ουρανό… Και πού ξέρετε, ίσως και να δείτε το αερόστατό της…