Γεννήθηκα στον μικρό και απόμερο συνοικισμό της Μουτσιάρας Ραπτοπούλου Ευρυτανίας. Το 1952 ήταν. Εκεί τράνεψα, εκεί έκανα όνειρα, εκεί άπλωσα και τα φτερά μου. Οι γονείς μου λίγο αγρότες, λίγο κτηνοτρόφοι, λίγο εργάτες και η πατρική μου οικογένεια πολυμελής.
Εργάστηκα ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Τεχνικής–Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Καρπενήσι, στο Ραπτόπουλο και στην Δυτική Φραγκίστα. Υπηρέτησα, για αρκετά χρόνια, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας, ως στέλεχος της Τεχνικής–Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Διετέλεσα νομαρχιακός σύμβουλος του Νομού Ευρυτανίας και διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας.
Σήμερα είμαι ο Γιώργος Στ. Αθανασιάς και τίποτα περισσότερο.
Ασχολήθηκα και ασχολούμαι με το παρελθόν της Ευρυτανίας, αναζητώντας τον αλλοτινό πολιτισμό της στο χωριό, στον συνοικισμό, στην γειτονιά, στο σπίτι, στο βουνό, στην στάνη, στο χωράφι, παντού.
Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη στον Θεό μου, που με εμπιστεύτηκε στη ζωή, που με έφτασε ως εδώ που έφτασα και γιατί μου έδωσε τις ευαισθησίες και την δυνατότητα να θαυμάζω τα επίγεια και να συναρπάζομαι από τα επουράνια, καθώς και στους γονείς μου Στέλιο και Σαββούλα, που με έφεραν στη ζωή.
Εκτός από τη λαογραφία και τη λογοτεχνία, ασχολούμαι με τη φωτογραφία, τη μελισσοκομία και την κηπουρική.
Μου αρέσει να ονειρεύομαι κοιτώντας τα σύννεφα, όταν είναι χρωματισμένα με της ανατολής ή με της δύσης τα χρώματα, να ταξιδεύω με τις αχτίδες του ήλιου ή με του φεγγαριού το φως και να ακολουθώ νοερά τις ατέρμονες τροχιές των αστεριών.
Μου αρέσει η καλή μουσική και το σωστό ραδιόφωνο (στο παρελθόν, για πολλά χρόνια, υπήρξα παραγωγός εκπομπών λόγου και μουσικής).
Μου αρέσει η ειλικρινής και η άδολη φιλία και είμαι, σχεδόν, απόλυτος στις απόψεις μου, χωρίς αυτό να σημαίνει δογματικότητα ή παρωπίδες.
Δεν μου αρέσει η πολυπροσωπία, το ψέμα, το «εγώ», οι «δήθεν» και η υποκρισία. Βδελύσσομαι το βρώμικο, το σάπιο και το διεφθαρμένο και δεν πιστεύω και μήτε αποδέχομαι την άνιση μεταχείριση των ίσων και την ίση μεταχείριση των άνισων.
Σύζυγός μου είναι η νηπιαγωγός Ειρήνη Ε. Παπαντώνη και είμαι πατέρας της Ελισάβετ, του Στέλιου και του Σπύρου.