Το δέντρο του Άραϋ - Α' βιβλίο

Το δέντρο του Άραϋ - Α' βιβλίο
Το δέντρο του Άραϋ - Α' βιβλίο Το δέντρο του Άραϋ - Α' βιβλίο
Συγγραφέας: Σιμιτσάκης Μανώλης
Τίτλος: Το δέντρο του Άραϋ - Α' Βιβλίο
Σελίδες: 284
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Τιμή: 6,50€

ελληνική φανταστική λογοτεχνία

Το αιώνιο χάσμα μεταξύ θανάτου και ζωής έρχεται να ενώσει μυθιστορηματικά η τριλογία «Το δέντρο του Άραϋ – Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι», ένα πρωτίστως φιλοσοφικό και υπαρξιακό, δευτερευόντως δε περιπετειώδες, με την κλασική έννοια, έπος.

Στην προσπάθειά του ο συγγραφέας, Σιμιτσάκης Μανώλης να δώσει απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα τι είναι η ύπαρξη και ποια στοιχεία τη συνθέτουν, με αριστοτεχνικό τρόπο «δένει» τη ζωή και τον θάνατο, απογυμνώνοντας τη μεταφυσική πλευρά τους από κάθε είδους θρησκεία ή παράδοση και μας παρουσιάζει τις δύο καταστάσεις στην καθάρια μορφή τους. Υλικός και πνευματικός κόσμος γίνονται ένα, εκεί που η μαγεία δεν ανήκει σε απόκρυφα βιβλία και στους λίγους, αλλά στην κρυφή δύναμη της ψυχής. Του συναισθήματος, της πίστης και της φαντασίας. 

«Όλα όσα έζησα επιστρέφουν. Βλέπω κάθε νύχτα στον ύπνο μου τις ψυχές του Βίλβετ να με καλούν. Και πρέπει να γυρίσω πίσω… Εγώ και μερικοί ακόμη που κάποτε πεθάναμε…» εξηγεί η νεαρή Μαρία στον συνομήλικο φίλο της Γιώργο, στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Συναίσθημα». Ένα βράδυ ήταν αρκετό για να γνωρίσει τη μαγική υπόσταση τής ανθρώπινης ψυχής, την πραγματική ανθρώπινη δύναμη πέρα από κάθε θεό, μέσω του θανάτου της. Μερικές ημέρες ως ψυχή ήταν αρκετές για να καταλάβει πως ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, ένα στάδιο που μεταφέρει τις ψυχές των ανθρώπων στα φύλλα του Δέντρου του Άραϋ, στην απέραντη ύπαιθρο των ψυχών, το Βίλβετ. Και πόσο λατρευτή η φύση που τους αγκάλιαζε…

Τι ήταν όμως αυτό που την ανέστησε; Για ποια αρχαία δύναμη καλούν την ίδια και άλλους πρωταγωνιστές του λογοτεχνικού έργου, που έχουν κοινές εμπειρίες νεκρανάστασης, ξανά πίσω; Μπορεί κανείς να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο κόσμους και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, σωματικά – φυσικά - ψυχικά, για να νιώσει ελεύθερος ξανά; Η μάχη μεταξύ της λογικής και των συναισθημάτων, του θεϊκού στοιχείου και της στεγνής πραγματικότητας δεν ήταν ποτέ καθορισμένη. Μήπως είναι όλα ένα τελικά; 
Μια πολυδιάστατη τριλογία βιβλίων αναζήτησης και μεταφυσικού μυστηρίου που θα θέσει τα πιο σημαντικά ερωτήματα της ζωής με τον πιο φυσικό τρόπο στον αναγνώστη. 

 

Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι…

------Το βιβλίο είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας  με διακριτικό υπότιτλο "Συναίσθημα". Δείτε το δεύτερο βιβλίο, με υπότιτλο "Πίστη", και το τρίτο βιβλίο, με υπότιτλο "Φαντασία", στα σχετικά βιβλία.

Για περισσότερες πληροφορίες, λογοτεχνικό υλικό, παρουσιάσεις, συνεντέυξεις και απόψεις του συγγραφέα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της τριλογίας www.aray.gr

Εξωτερικές κριτικές
1. Έγραψαν οι...

Τζένη Κουκίδου (Κριτικός βιβλίων)

"Ο Μανώλης Σιμιτσάκης είναι λογοτέχνης με κάθε τρόπο που έχει ο γραπτός λόγος. Δημιουργεί κόσμους, συναισθήματα, εικόνες, χαρακτήρες, ποίηση, πλοκή... με τρόπο τέτοιο που σου απαγορεύει να κλείσεις το βιβλίο όταν αισθανθείς κουρασμένο το βλέμμα σου. Σε διατάζει να συνεχίσεις, να προχωρήσεις, να γνωρίσεις... αυτόν τον πλασματικό κόσμο που έχει φτιάξει από τα χρώματα και τα αρώματα του υπαρκτού, δομημένο με τρόπο που σε εγκλωβίζει μέσα του. Ένα βιβλίο φαντασίας αλλά και άφθονης λογοτεχνίας και ποίησης. Διάσπαρτη παντού η ποίηση, να δίνει πνοή, να μεγεθύνει τη μαγεία του, να βρίσκει άλλοθι το ανύπαρκτο για να μπλέξει με το υπαρκτό."

2. Έγραψαν οι...

Athens Voice - Κωνσταντίνος Τζήκας (Συγγραφέας - Μεταφραστής)

"Στην κατεύθυνση του epic fantasy κινείται η τριλογία «Το δέντρο του Άραϋ» του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Μανώλη Σιμιτσάκη. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, με υπότιτλο «Συναίσθημα» μόλις κυκλοφόρησε από τις νεοσύστατες εκδόσεις Λυκόφως και ήδη έχει γίνει word of mouth στη fantasy κοινότητα της Ελλάδας. Όχι μόνο επειδή οι σοβαρές εγχώριες προσπάθειες στο είδος είναι προς το παρόν μετρημένες στα δάχτυλα, αλλά και επειδή ο Σιμιτσάκης καταφέρνει να κάνει κάτι εντελώς καινούργιο στα ελληνικά δρώμενα: να συνθέσει ένα πρωτίστως φιλοσοφικό και υπαρξιακό, δευτερευόντως δε περιπετειώδες με την κλασική έννοια, έπος που αντλεί έμπνευση (και ανοίγει διακειμενικό διάλογο) με πλήθος επιρροών, από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία έως τις σύγχρονες θρησκείες, έχοντας ως κυρίαρχη θεματική το θάνατο και τις μεταφυσικές αντιλήψεις γύρω από αυτόν"

3. Έγραψαν οι...

Ευλαμπία Τσιρέλη (Συγγραφέας - Αρθρογράφος)

"Το Ά βιβλίο της τριλογίας "Το δέντρο του Άραϋ", του Μανώλη Σιμιτσάκη, δύσκολα μπορώ να το περιγράψω. Θα έλεγα ότι εμπεριέχει σχεδόν τα πάντα. Μεταθανάτιες αντιλήψεις, μεταφυσική, μαγεία, κοινωνικό προβληματισμό, ανθρώπινες αδυναμίες, θεϊκή υπερβατικότητα, αρχαία ελληνική σοφία και ασιατική φιλοσοφία, σκηνές απλής καθημερινότητας και ασύλληπτης φαντασίας. Χωρίς να γνωρίζω τον συγγραφέα προσωπικά, ένιωσα ότι άνοιξε εντελώς τα εσώψυχά του και με τα πιο απλά κι αυθόρμητα λόγια τα πέρασε με μελάνι στο χαρτί δείχνοντάς μας πώς μοιάζει ένας αληθινός άνθρωπος. Ένιωσα ότι διαβάζω την ψυχή του συγγραφέα. Το μυαλό του και την καρδιά του. Όλα εκείνα για τα οποία φοβάται ή δεν φοβάται. Μεταπηδώντας συνεχώς από τον υλικό στον πνευματικό κόσμο, ελαχιστοποιώντας στην ουσία τα σύνορα, στο τέλος της ανάγνωσης αισθάνεσαι ότι οι δύο κόσμοι είναι ένας. Ναι, είναι ένας τελικά, όπως το σώμα και η ψυχή στον άνθρωπο."

Γράψτε μια κριτική

Το όνομά σας:


Η κριτική σας: Σημείωση: Μόνο απλό κείμενο. Οχι HTML!

Βαθμολογία: Κακό            Άριστο

Εισάγετε τον κωδικό παρακάτω: