Γαρνέλης Νίκος - Αλεξοπούλου Κωνσταντίνα

Ο Νίκος Γαρνέλης γεννήθηκε στο χωριό Νησάκι της Κέρκυρας. Τελείωσε τις τρεις τάξεις στο 1Ο Γυμνάσιο της πόλης, σιτιζόμενος στο ειδικό τμήμα για άπορους μαθητές. Συνέχισε στο 6ο Νυχτερινό Γυμνάσιο Αθηνών και στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, όπου περάτωσε τις σπουδές του εργαζόμενος όλα τα χρόνια στο εργοστάσιο ηλεκτρικών αντιστάσεων «ΣΠΙΡΑΛ». Αποφοίτησε και από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ίδιου πανεπιστημίου, ασκώντας παράλληλα μάχιμη δικηγορία και παρ’ Αρείω Πάγω στην Αθήνα, όπου και διαμένει.
Εμφανίστηκε στα γράμματα με τις ποιητικές συλλογές Αναπνοές (από το Ιόνιο Πέλαγος), Αθήνα 1994 (αρ. εισ.: 11868 στη βιβλιοθήκη του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου) και Αγγίγματα, Αθήνα
1995. Ακολούθησε το ποιητικό του έργο ΟΙ ΠΑΛΙΕC CΙΝΙΕC, Αθήνα 1997, που επανεκδόθηκε το 2004. Με επιμέλεια και δαπάνες του, εκδόθηκε το ποιητικό έργο ΣΙΝΙΑΔΑ, Αθήνα 2008, με τη συμβολή, στη συγγραφή του, και του συντοπίτη του Αντώνη Ζούλη. Το έργο του ΠΑΛΙΕC CΙΝΙΕC εντάχθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα έτους 1997 των Δήμων Κερκυραίων και Κασσωπαίων, παρουσιάστηκε από τον θεατρικό θίασο «ΛΥΧΝΙΑ» και βραβεύτηκε. Την επόμενη χρονιά εντάχθηκε και στα πολιτιστικά του Δήμου Αθηναίων. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου των εν Αττική Σινιωτών Κέρκυρας «Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ» για δύο συνεχόμενες διετίες, 1998-2002, κατά τις οποίες καθιερώθηκε με τη συνεργασία του συλλόγου και του Δήμου Κασσωπαίων, τον Αύγουστο κάθε έτους, πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στις Παλιές Σινιές. Υπήρξε ενεργό μέλος της συσταθείσας το 1998, για τρία έτη, ερανικής επιτροπής με σκοπό την επισκευή και διάσωση των ιερών ναών των παλιών Σινιών.
 
 
 
Η Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου είναι φιλόλογος με πολυετή διδακτική εμπειρία. Γεννήθηκε στο Μηλιώτι Μεσσηνίας. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπου, στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Μεθοδολογία κριτικής και έκδοσης ιστορικών πηγών στην κατεύθυνση Νεότερη και Σύγχρονη». Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση, στο πλαίσιο του Π.Μ.Σ., «Πηγές της Επτανησιακής Ιστορίας 3». Νοταριακές Πράξεις του Κώδικα της Οικογένειας Τυπάλδου-Λασκαράτου (16ος - 17ος αιώνας). Εκδόσεις Ιονίου Πανεπιστημίου, Κέρκυρα 2009. Δυνάμει δημοσιεύσιμη είναι και η διπλωματική της εργασία με τίτλο: «Πρακτικά Μητροπόλεως Κέρκυρας επί Μακαρίου Ξστ΄ (Βιβλίον των συνελεύσεων του ρηματικού χάρτου). Έτη 1824-1825».
Έχει ετήσια εξειδίκευση στην ειδική αγωγή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, βεβαίωση γνώσης νοηματικής γλώσσας από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και πιστοποίηση γνώσης στον κώδικα braille (σύστημα γραφής κι ανάγνωσης τυφλών) από το ΚΕΑΤ Καλλιθέας Αττικής.
Παρέχει έργο συναπτά από το 2009 για την Εθνική Τράπεζα μέσω της Icap outsourcing.
 
Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
Ει αποκαλύπτομαι
Ήμασταν ήδη ώρα πια στην αγκαλιά της Μεσογείου, με τα πόδια μας, ολόδροσα, να βρέχονται απ’ τις α..
20,00€