Κοράκη Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Κοράκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και σχέδιο σε ιδιωτική σχολή.
Από παιδί άρχισε να ταξιδεύει μέσα από τα βιβλία, ένα ταξίδι που δεν σταμάτησε ποτέ. Μέσα από την επαφή της με συγγραφείς, όπως ο Michael Ende, η Agatha Christie, η Enid Blyton, ο Ιούλιος Βερν, ο Jean-Jacques Sempé,  ο Gianni Rodari, ο Arthur Conan Doyle, η J.K. Rowling, ο Μ. Καραγάτσης, η Ζωρζ Σαρή, ο Douglas Adams, ο Stephen King, ο Isaac Asimov, ο Hans Christian Andersen, ο Oscar Wilde, ο Fyodor Dostoyevsky κ.ά., αλλά και με δημιουργούς κόμικς, όπως ο Καρλ Μπαρκς, René Goscinny, ο Quino (Mafalda) και οι Υumiko Igarashi-Kyoko Mizuki (Candy Candy), πίστεψε ότι η σχέση της με τα βιβλία δεν γίνεται να περιοριστεί σε ένα μόνο είδος, αλλά και ότι η φαντασία είναι στενά δεμένη με την πραγματικότητα.
Εργάζεται ως δασκάλα γερμανικών σε διάφορα δημοτικά σχολεία της Αττικής, ενώ έχει δουλέψει και με ενήλικες.
Το βιβλίο «Η Ανταριασμένη, οι Φίλοι και τα Κτήρια» είναι η πρώτη της προσπάθεια στον χώρο του μυθιστορήματος.
Επίσης, αρθρογραφεί στο online λογοτεχνικό περιοδικό Book-Tour σχετικά με τα βιβλία και τη φαντασία. Τελευταία, «άνοιξε» μια σειρά συνεντεύξεων με συγγραφείς, με τον τίτλο «Διάθλαση».
Περισσότερα (καθώς και διηγήματά της) θα βρείτε στο ιστολόγιό της: https://wordpress.com/stats/day/konstantinakoraki.wordpress.com
Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
Η Ανταριασμένη, οι φίλοι και τα κτήρια
Τι συμβαίνει όταν η πραγματικότητα είναι πιο παράξενη ακόμη και από τα όνειρα; Η απάντηση στο μυθ..
13,00€