ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 
 
 
Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής
 
 
 
 
Διάρκεια: 8 εβδομάδες
Ημερομηνίες: 1 Μαρτίου έως
26 Απριλίου 2018
Ημέρα: Πέμπτη (1, 8, 15, 22 και 29/3 επίσης 12, 19 και 26/4)
Ώρες: 18:00-20:30 
Συνολικές ώρες: 20
Τιμή: 250 ευρώ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους. Στους σπουδαστές παρέχεται δωρεάν το βιβλίο των σεμιναρίων «Γράψε το δικό σου βιβλίο τώρα! 10 + 1 βήματα σίγουρης επιτυχίας» της εισηγήτριας ενώ μετά το πέρας του σεμιναρίου χορηγούνται Πιστοποιητικά Παρακολούθησης.
 
 
 
 
Περιγραφή σεμιναρίου
Ακόμα αναρωτιέσαι πώς θα γράψεις το επόμενο βιβλίο σου; Θέλεις να γράψεις αλλά δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, από πού να ξεκινήσεις, πώς να δομήσεις την ιστορία σου; Ό,τι έγραψες μέχρι σήμερα είναι ελπιδοφόρο αλλά χρήζει διορθώσεων που σε αγχώνουν και σε οδήγησαν να αποθηκεύσεις την ιστορία μέχρι... κάτι να αλλάξει; Γνωρίζουμε πόσο υπεύθυνη είναι η συγγραφική διαδικασία και πόσο σκληρή δουλειά αλλά και πάθος χρειάζεται. Έλα να μοιραστούμε αυτές τις γνώσεις μαζί σου και να κάνουμε ευκολότερο το δικό σου έργο. Πραγματοποίησε σήμερα το όνειρό σου και γράψε ιστορίες, ποίηση και μυθιστορήματα. 
 
Βιογραφικό εισηγητή
Η Λυδία Ψαραδέλλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία Επιχειρήσεων, Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ενώ εμπλούτισε τις γνώσεις της παρακολουθώντας μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανάμεσά τους το Yale University και το Nanyang Technological University of Singapore. Απασχολείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (social media marketing, copywriting). Λογοτεχνεί και διδάσκει δημιουργική γραφή μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας LydiaPsaradelli.gr. Άρθρα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες, έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις ενώ έργα της έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εντύποις η νουβέλα «Το Μυστικό της Καρυδιάς» που έγραψε με τη συγγραφέα – νευρολόγο, Μηλέβα Αναστασιάδου ενώ το 2017 κυκλοφόρησαν στην διεθνή αγορά τα βιβλία της «7 Deadly Sins» και «Write Now».
 
Πρόγραμμα μαθημάτων
1η εβδομάδα: Δημιουργική γραφή και τρόπος ζωής. Τι ρόλο παίζει το ταλέντο; Μαθαίνουμε να πλάθουμε την ιστορία μας με τον ευκολότερο τρόπο. Εμπόδια στη πορεία ενός εν δυνάμει συγγραφέα. Τι σε κρατάει πίσω. Πώς θα βρεις το θέμα και το είδος του βιβλίου ή της ιστορίας σου. Καταπολεμώ την τελειομανία μου. Συγγραφικό ωράριο και πόσο σημαντικό είναι να το ακολουθήσεις. Πόσο σοβαρά πρέπει να πάρεις τη συγγραφή του βιβλίου σου.  Το μεγάλο ερώτημα «κι αν;» Πώς θα γράψεις την πρώτη περίληψη του βιβλίου σου. Πόσες λέξεις πρέπει να γράψεις και τι είδος. Πόσο σημαντικό είναι να «ζεις» την ιστορία σου. Πώς θα γράψεις μια συναρπαστική υπόθεση για το οπισθόφυλλο. Η κριτική στη ζωή ενός συγγραφέα. Εργασίες και Τελική εργασία.
 
2η εβδομάδα: Πώς να γράφεις συναρπαστικές σκηνές που αιχμαλωτίζουν τον αναγνώστη. Πώς πρέπει να ξεκινάει το βιβλίο σου και πως να τελειώνει.  Σημείο έκπληξης. Πότε να επιστρέφεις στην αρχή του βιβλίου σου και πώς να χειριστείς το τέλος του. Πόσο πρέπει να δοκιμαστεί ο ήρωάς σου. Πόσο σημαντικό είναι να έχεις έναν πρώτο αναγνώστη. Πόσο σημαντικό είναι να γράφεις βάσει πλάνου. Πότε λειτουργεί το «γράφω και όπου με βγάλει». Γιατί είναι σημαντικοί οι χαρακτήρες σου. Μερικές «μαγικές» λέξεις. Πλάνο ιστορίας και η πυραμίδα του Freytag. Τι ταιριάζει καλύτερα σε σένα. Εργασίες. 
 
3η εβδομάδα: Μάθε να δημιουργείς ζωή. Φτιάξε πειστικούς χαρακτήρες. Αποτυπώνω το χτες. Zω το σήμερα. Πώς θα δημιουργήσεις ζωή. Τι πρέπει να προσέξεις καθώς δημιουργείς τον ήρωά σου. Το βιογραφικό του αλλά και το πώς θα τον κάνεις να μοιάζει αληθινός. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το στάδιο; Από που μπορείς να αντλήσεις έμπνευση. Αληθοφανείς χαρακτήρες που ξεχωρίζουν από τον λόγο τους. Πώς να χειριστείς σωστά τον διάλογο. Εργασίες.
 
4η εβδομάδα: Από το Α στο Ω. Γνωριμία με την ποίηση, τα χαϊκού και την flash fiction story και θεατρικό κείμενο. Μαθαίνω να χειρίζομαι σωστά τους διαλόγους. Τα λόγια που μας ξεχωρίζουν. Εργασίες.
 
5η εβδομάδα: Σβήνω και ξανασβήνω. Λογοτεχνικές διορθώσεις. Τα παιδικά παραμύθια και τα κόμικ. Εργασίες.
 
6η εβδομάδα: Αναζητώ διαφορετικές πηγές έμπνευσης. Αστυνομική Λογοτεχνία και Λογοτεχνία Τρόμου. Εργασίες.
 
7η εβδομάδα: Συγγραφέα, σταμάτα να φοβάσαι! Υπάρχει το writer’s block; Τι πρέπει να κάνεις αν «κολλήσεις». Η «κοιλιά» και η βαρεμάρα του συγγραφέα αλλά και του αναγνώστη. Ανατροπές και σημεία έκπληξης. Τα μη λογοτεχνικά βιβλία. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις για να γράψεις το βιβλίο σου. Τι ψάχνει ένας εκδότης και πως θα επιτύχεις την έκδοση του βιβλίου σου. Εργασίες.
 
8η εβδομάδα: Η συγγραφική σου διαδρομή. Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί, ιστοσελίδες και εμπορικά βιβλία. Πώς να κατοχυρώσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα. Κι από δω και πέρα τι; Οι επιλογές που έχεις αφού ολοκληρώσεις τη συγγραφή του βιβλίου σου. Εργασίες.
 
 
Διακεκριμένοι συγγραφείς των εκδόσεων Λυκόφως μας μιλάνε για την δική τους επιτυχία αλλά και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ασχοληθείς με τη συγγραφή, ενώ ο εκδότης Αβέρκιος Λουδάρος μοιράζεται μαζί μας τα στοιχεία εκείνα που θα βοηθήσουν να ξεχωρίσει το βιβλίο μας όταν το στείλουμε προς αξιολόγηση σε έναν εκδοτικό οίκο και να επιλεγεί για να εκδοθεί.
 
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, 18:00-20:30, στα γραφεία των εκδόσεων Λυκόφως (Ζαλόγγου 6, Αθήνα, ΤΚ 10678).
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: 2103803310 και info@likofos.gr
Τα τμήματα είναι ολιγομελή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας