
Ο αινιγματικός τίτλος του σκοτεινού μυθιστορήματος «Δολοφονώντας τις σκιές», που κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση από τις εκδόσεις Λυκόφως, κρύβει μία ιστορία εκδίκησης, που εξελίσσεται με κινηματογραφικό ρυθμό, αποκαλύπτει τη σχέση εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου και, μέσα από το φάσμα της αλληγορίας, μπαίνει στην «καρδιά» των σχέσεων εξουσίας που οικοδομούν την κοινωνία.
Ο συγγραφέας Αβέρκιος Λουδάρος επικεντρώνεται στη θέληση του ανθρώπου να εξουσιάζει και την ανάγκη του να εξουσιάζεται ή να αντλεί δύναμη από ανθρώπους που ασκούν εξουσία. Μέσα από το μυθιστόρημα αναδεικνύεται η διαφθορά ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κοινωνικής πυραμίδας. Παράλληλα, ότι τη ζωή ηγεμονεύουν ο φόβος και η ματαιοδοξία, που οδηγούν ακόμα και σε αποτρόπαιες πράξεις. Στη ζοφερή ατμόσφαιρα του βιβλίου, δεν υπάρχουν «θετικοί» ήρωες. Τόσο οι πρωταγωνιστές, όσο και οι ρολίστες, δρουν κινούμενοι από το Κακό. Και όταν συγκρούονται, συγκρούεται το Κακό με το Κακό. Το Καλό δεν υπάρχει πουθενά.
Καθώς τα όρια μεταξύ πραγματικότητας, τρέλας και φαντασίας είναι δυσδιάκριτα, ο φαραώ Τουταγχαμών (πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος) επιστρέφει για να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοκρατορία που πιστεύει πως έχει χάσει από σε βάρος του συνωμοσία. Θέλει να πάρει την εκδίκησή του.
Το παζλ των χαρακτήρων, περιλαμβάνει, θεούς των Αζτέκων, σατανικές θεότητες, έως και τον γιο του βασιλέα Μίνωα, Ανδρόγεω. Στη δίνη της σκέψης πως κάποιος έμπιστος θα τον δολοφονήσει, ο Τουταγχαμών, πρέπει να γλιτώσει από τον εφιάλτη αυτόν και να αναμετρηθεί με τους επίδοξους δολοφόνους του.