Η τελειότητα της γοητείας - 100 χρόνια Δημήτρης Χορν

Η τελειότητα της γοητείας - 100 χρόνια Δημήτρης Χορν
Η τελειότητα της γοητείας - 100 χρόνια Δημήτρης Χορν
Συγγραφέας: Τριανταφυλλίδης Ιάσων
Τίτλος: Η τελειότητα της γοητείας - 100 χρόνια Δημήτρης Χορν
Σελίδες: 192
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Τιμή: 9,00€

Σε σκοτεινούς και χαλεπούς καιρούς έχουμε ανάγκη τα φωτεινά πρόσωπα, όχι μόνο για παρηγοριά αλλά και για διέξοδο. Έχουμε ανάγκη τις βαθιές πολιτισμικές ρίζες, για να ανασάνουμε. Ένα τέτοιο πρόσωπο, που εσαεί τροφοδοτεί τις ρίζες μας, είναι ο Δημήτρης Χορν.

Καθώς συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννηση ενός μύθου, του ηθοποιού Δημήτρη Χορν, από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφόρησε ένα βιβλίο-ορόσημο για τη ζωή και το έργο του, με τίτλο «Η τελειότητα της γοητείας», διά χειρός Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη.

Ο δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου και συγγραφέας Ιάσων Τριανταφυλλίδης καταγράφει την πορεία της ζωής του Δημήτρη Χορν, τις επιτυχίες του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, τις συνεργασίες που άφησαν εποχή, τους μεγάλους του έρωτες, τις απόψεις του, τον χαρακτήρα του και τη στάση ζωής.

Η έκδοση, που βασίζεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες του ηθοποιού με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, περιλαμβάνει πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό και φέρνει στο φως ακόμα και ιδιόχειρα σημειώματα του Δημήτρη Χορν. Επίσης, περιλαμβάνει μαρτυρίες από σπουδαίους ανθρώπους των τεχνών, όπως οι Μαρία Ρεζάν, Μάρω Κοντού, Ρένα Βλαχοπουλου, Κάτια Δανδουλάκη, Νανά Μούσχουρη, Αλέκος Σακελάριος, Μάριος Πλωρίτης, Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Την έκδοση προλογίζουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η πρόεδρος του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» Μεταξία Τσιρταβή (Ξένια Καλδάρα).

Γράψτε μια κριτική

Το όνομά σας:


Η κριτική σας: Σημείωση: Μόνο απλό κείμενο. Οχι HTML!

Βαθμολογία: Κακό            Άριστο

Εισάγετε τον κωδικό παρακάτω: