Θανάσης Χωσάδας - Ο λήσταρχος του τρόμου και του χάους

Θανάσης Χωσάδας - Ο λήσταρχος του τρόμου και του χάους
Θανάσης Χωσάδας - Ο λήσταρχος του τρόμου και του χάους
Συγγραφέας: Κιούπης Χρήστος
Τίτλος: Θανάσης Χωσάδας - Ο λήσταρχος του τρόμου και του χάους
Σελίδες: 140
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Τιμή: 7,00€

Ακόμα και μετά την Επανάσταση του 1821 και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, το φαινόμενο της ληστείας διατηρήθηκε από τη μία ως αντίδραση στην κεντρική εξουσία, ειδικά την περίοδο του Όθωνα και της Αντιβασιλείας, από την άλλη ως προϊόν των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου του ιστορικού ερευνητή και δημοσιογράφου Χρήστου Κιούπη που, στηριζόμενος στα κρατικά αρχεία, ερευνά την παρουσία του Θανάση Χωσάδα, ενός άγνωστου λήσταρχου, του οποίου η βίαιη δράση αναδεικνύεται για πρώτη φορά με αυτήν την έκδοση. Ο Θανάσης Χωσάδας δραστηριοποιήθηκε σε περιοχές κυρίως της Στερεάς Ελλάδας την περίοδο 1834-1835, επικεφαλής πολυμελούς ομάδας ληστών, που διέπραξε φόνους, βιασμούς και ληστείες.

Μέσα από επίσημα έγγραφα των αρμόδιων οργάνων του ελληνικού κράτους, αποτυπώνεται ο επικίνδυνος τρόπος δράσης του, οι συνέπειες των ληστειών και των επιθέσεών του στην καθημερινότητα της υπαίθρου και, κυρίως, η δυσλειτουργία των νεοσύστατων μηχανισμών ασφάλειας του ελληνικού κράτους.

Την έκδοση προλογίζουν και σχολιάζουν οι καθηγητές Θάνος Βερέμης, Κώστας Αγγελάκος και Βασίλης Μαστρογιάννης.

Γράψτε μια κριτική

Το όνομά σας:


Η κριτική σας: Σημείωση: Μόνο απλό κείμενο. Οχι HTML!

Βαθμολογία: Κακό            Άριστο

Εισάγετε τον κωδικό παρακάτω: