Το μίσος της αγάπης

Το μίσος της αγάπης
Το μίσος της αγάπης
Συγγραφέας: Ακάλεστος Θοδωρής
Τίτλος: Το μίσος της αγάπης
Σελίδες: 332
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Τιμή: 13,00€
Αγάπη, μίσος, τάση για εκδίκηση: το τρίπτυχο που διέπει τις διαπροσωπικές σχέσεις, οι οποίες εξιστορούνται στο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού Θοδωρή Ακάλεστου «Το μίσος της αγάπης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, πλούσιο σε ανατροπές και με πρωταγωνιστές έντονα φορτισμένους συναισθηματικά, ένα βιβλίο που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αναδεικνύει τα σκοτεινά βάθη της πληγωμένης ανθρώπινης ψυχής.
Σημείο αφετηρίας η Πάρος, ενδιάμεσοι σταθμοί οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αθήνα, κατάληξη πάλι η Πάρος. Εκεί, μέσα στα χρώματα και τις μυρωδιές ενός από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων που ακόμα δεν είχε γνωρίσει την τεράστια τουριστική ανάπτυξη, αρχίζουν τα όνειρα για κοινές ζωές που στηρίζονται στην αγάπη και καταλήγουν σε ναυάγια, με το μίσος να θεριεύει και τη δίψα για εκδίκηση να κυριαρχεί και να θολώνει τα μυαλά. Οι αποφάσεις πλέον δεν είναι λογικές, είναι συνέπειες των κατώτερων ενστίκτων που βγαίνουν στην επιφάνεια και οδηγούν τον άνθρωπο σε ακραίες συμπεριφορές.
Κεντρικός ήρωας του λογοτεχνικού έργου του Θοδωρή Ακάλεστου είναι ο Κοσμάς, τον οποίο γνωρίζουμε επιτυχημένο, όταν επιστρέφει στην πατρίδα του, τον τόπο που αγάπησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, την Πάρο. Εκεί όπου είχε δώσει όρκο αιώνιας αγάπης στον μεγάλο του έρωτα, την Κατερίνα, την οποία εγκατέλειψε πριν από είκοσι χρόνια όταν ακολούθησε μία Αμερικάνα τουρίστρια και το ένστικτό του, ότι στις ΗΠΑ θα έκανε πραγματικότητα αυτό που ποθούσε: να ξεχωρίσει και να πλουτίσει. Τα κατάφερε, όμως τώρα, στην αγαπημένη του Πάρο τον περιμένουν ένα γαϊτανάκι εικοσαετών προσωπικών συγκρούσεων και συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τους ανθρώπους που άφησε πίσω του.
Παράλληλα με την κεντρική πλοκή, εξελίσσονται και άλλες ιστορίες, ακόμη και αστυνομικής υφής, που δίνουν στο μυθιστόρημα πολύπλευρες διαστάσεις, αλλά και αναδεικνύονται νοοτροπίες που σημάδεψαν την Ελλάδα των προηγούμενων δεκαετιών και συντέλεσαν στη διαμόρφωση της Ελλάδας του σήμερα.

 

Γράψτε μια κριτική

Το όνομά σας:


Η κριτική σας: Σημείωση: Μόνο απλό κείμενο. Οχι HTML!

Βαθμολογία: Κακό            Άριστο

Εισάγετε τον κωδικό παρακάτω: