Όταν η λήθη αποσύρεται

Όταν η λήθη αποσύρεται
Όταν η λήθη αποσύρεται
Συγγραφέας: Χελιώτη Λιλή
Τίτλος: Όταν η λήθη απιοσύρεται
Σελίδες: 224
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Τιμή: 12,00€
Το φόντο πάνω στο οποίο η Λιλή Χελιώτη αρχίζει να φιλοτεχνεί το μυθιστόρημά της "Όταν η λήθη αποσύρεται" έχει δύο όψεις: Από τη μία η δύσκολη ζωή στην ελληνική επαρχία τη δεκαετία του 1930, από την άλλη οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί που δίνουν δύναμη στους ανθρώπους να συνεχίζουν την πάλη τους με τη φτώχεια και τις άλλες δυσκολίες.
Λίγο πριν να ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ντίνος, ο μεγαλύτερος γιος πολύτεκνης οικογένειας, αποφασίζει να εγκαταλείψει την εστία και τη μικρή επαρχιακή του πόλη στην Βόρεια Ελλάδα, όπου ζει με την οικογένειά του, και να αναζητήσει την τύχη του στο Βελγικό Κονγκό. Σύντομα και με τις συνθήκες στην Ελλάδα να γίνονται δραματικές, θα τον ακολουθήσουν στον δρόμο του ξενιτεμού οι αδελφές του, Λεύκη και Ρίτα.
Η Λεύκη θα γοητευτεί από την αφρικανική χώρα και τους ανθρώπους της, θα γοητευτεί και από τον Μάρκο, τον καλύτερο φίλο του αδελφού της. Τότε ακριβώς είναι που μπαίνουν στη ζωή της μεγάλα διλήμματα. Και από τον δρόμο που θα επιλέξει η ίδια να ακολουθήσει, θα εξαρτηθεί το μέλλον της, η ίδια η ζωή της.
Είναι το Κονγκό ο τόπος που θα ήθελε να περάσει τη ζωή της;
Είναι ο Μάρκος ο άντρας των ονείρων της, με τον οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει την οικογένειά της;

Γράψτε μια κριτική

Το όνομά σας:


Η κριτική σας: Σημείωση: Μόνο απλό κείμενο. Οχι HTML!

Βαθμολογία: Κακό            Άριστο

Εισάγετε τον κωδικό παρακάτω: