Τσάμης Χρήστος

Ο Χρήστος Ι. Τσάμης γεννήθηκε το 1955 στην Κατοχή, ένα κεφαλοχώρι 20 χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο του αντικριστού Νεοχωρίου και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές, ειδικευόμενος στη Φυσική Περιβάλλοντος.
Εργάστηκε από την ημερομηνία διορισμού του σε διάφορα Σχολεία της Αττικής με μια πενταετή διακοπή, κατά την οποία δίδαξε αρχικά και για δύο χρόνια στο Ελληνικό Σχολείο της Μπουζουμπούρα στο Μπουρούντι της Κεντρικής Αφρικής και, στη συνέχεια, για τρία χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Σήμερα, μετά από πολυετή υπηρεσία στη Δ΄ Δ/νση Δ.Ε. Αθηνών ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διδάσκει στο 7ο Λύκειο Ν. Σμύρνης, ενώ παράλληλα ασχολείται με συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τα βιβλία: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» και «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ Από το μηδέν στο άπειρο»
Είναι νυμφευμένος με τη χημικό μηχανικό Δέσποινα Αλατοπούλου, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, και έχουν τρία παιδιά. Την Μαρία-Ιώ, τον Ιωάννη-Κίμωνα και την Κατερίνα-Αίθρα.
 
Ιστότοπος:  http://users.sch.gr/xtsamis/
e-mail:        xtsamis@gmail.com
Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
Μαρία Κιουρί - Η γυναίκα φαινόμενο
Μία συνοπτική βιογραφία μίας γυναίκας που αφοσιώθηκε στην επιστήμη και θριάμβευσε, της Μαρίας Κιο..
10,00€