Τυράκη Μαρίτα

Η Μαρίτα Τυράκη είναι δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης και ειδική παιδαγωγός. Στο παρόν ζει κι εργάζεται στην Φολέγανδρο ως δασκάλα. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχε εργαστεί ως δασκάλα παράλληλης στήριξης σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Το μεταπτυχιακό της καθώς και ορισμένες εισηγήσεις της σε παιδαγωγικά συνέδρια σχετίζονται με τον συναισθηματικό κόσμο και τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών με αυτισμό.
Έχει παρακολουθήσει τα σεμιναριακά μαθήματα δημιουργικής γραφής και παραμυθιού της συγγραφέα Αντιγόνης Πόμμερ στη σχολή Tabula Rasa. Μέσα από τη σχολή συμμετείχε στο συλλογικό βιβλίο «Το καταραμένο βιβλίο» με το διήγημα της «Το μυστικό της γιαγιάς» (εκδ. I-write) και στο συλλογικό e-book διηγημάτων «Απαγορευμένες Σχέσεις» με το διήγημά της «Carey by Joni Mitchell».
Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στα συλλογικά e-books διηγημάτων «Ιστορίες που σου ζεσταίνουν την ψυχή», «Οι πολλαπλές διαστάσεις του έρωτα», «Μαγικά Αντικείμενα» και «Σκότος ανά τους αιώνες», με τα διηγήματα «Η νύχτα που οι τάρανδοι έσωσαν τα Χριστούγεννα», «Δύο ολόκληρα λεπτά γεμάτα έρωτα», «Ο εξημερωμένος φάρος» και «Halloween edition», που έχουν οργανωθεί κι επιμεληθεί από την ομάδα συγγραφέων Tales of the Mind.
Τέλος, έχει συμμετάσχει στη λογοτεχνική δράση «Λόγω Γραφής – Ιαπωνική Βεντάλια» της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα με το διήγημά της «Ένας μαύρος χαρτοφύλακας στο Κιότο». Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση προέκυψε η ανθολογία διηγημάτων «Το πέταγμα της Ίβιδας» (εκδ. Ελκυστής).
Ως λάτρης της αστυνομικής γραφής και ως ειδική παιδαγωγός αποφάσισε να «παντρέψει» τις δύο της αγάπες και να γράψει το πρώτο της βιβλίο «Μπλε Παπαγάλος».
Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
Μπλε Παπαγάλος
Αγαπημένο του χρώμα είναι το μπλε. Και αγαπημένο του παιχνίδι μία σβούρα την οποία έχει πάντα μαζ..
15,20€