Σιούλα Αγνή - Γιώτσας Γιώργος

Η Αγνή Σιούλα γεννήθηκε στην Κοζάνη και μεγάλωσε ακούγοντας δημώδη αλλά και αυτοσχέδια παραμύθια απ’ τη γιαγιά και τη μητέρα της. Απ’ την παιδική της ηλικία υπήρξε φανατική αναγνώστρια και σύντομα άρχισε να γράφει και η ίδια. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση. Κατοικεί με την οικογένειά της σε ένα μικρό χωριό του νομού Σερρών και εργάζεται σε βιβλιοθήκη. Της αρέσουν τα ταξίδια, οι ταινίες, οι σειρές φαντασίας και συνεχίζει να λατρεύει το διάβασμα. Το πρώτο της μυθιστόρημα «Έρχονται με την ομίχλη» εκδόθηκε το 2013 (εκδ. Πατάκη), ενώ το 2017 συμμετείχε μαζί με την υπόλοιπη συγγραφική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού will o wisps στη συλλογή διηγημάτων φαντασίας «Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς». Επίσης, το 2017 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λυκόφως το μυθιστόρημά της «Μαύρα Λιβάδια».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Γιώτσας είναι μια σύγχρονη φωνή στη Λογοτεχνία του Φανταστικού. Διηγήματά του έχουν διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Esquire, Eyelands.gr, Diavasame.gr, Ars Nocturna, Μωραϊτης, Εντύποις, Συμπαντικές Διαδρομές) όπως και στον διεθνή διαγωνισμό Writers Digest και έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικά έργα.
Το 2012 από τις εκδόσεις Momentum εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά», μια συλλογή διηγημάτων φαντασίας και τρόμου στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Με αυτό το έργο συστήθηκε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.
Το 2015, από τις εκδόσεις Λυκόφως εκδόθηκε το «Εκ Νεκρών», το δεύτερο προσωπικό του βιβλίο και πρώτο μυθιστόρημά του. Το «Εκ Νεκρών» βραβεύτηκε με τον Α' Έπαινο καλύτερου μυθιστορήματος σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Επίσης, ήταν υποψήφιο στα βραβεία Public Book Awards 2016, στις κατηγορίες «Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα» και «Εξώφυλλο της χρονιάς».
Το 2017, στη δεύτερη συνεργασία του με τις εκδόσεις Λυκόφως, εκδίδεται το «Κάτω από το κρεβάτι», η δεύτερη προσωπική του συλλογή με βραβευμένα και καινούρια διηγήματα φαντασίας και τρόμου. Το βιβλίο αναδείχθηκε μέσω πανελλήνιας ψηφοφορίας στα δέκα καλύτερα βιβλία στην κατηγορία «Διήγημα» στα βραβεία Public Book Awards 2018.
Συνεχίζει να γράφει με συνέπεια, ενώ κατά καιρούς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περιοδικών όπως το Tv Zapping, το Mystery, η Athens Voice και το Esquire, όπου έχουν φιλοξενηθεί συνεντεύξεις και αφιερώματα.

 

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
Εκείνοι που επιστρέφουν
Δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Λογοτεχνίας του Φανταστικού, η Αγνή Σιούλα και ο Γιώ..
14,20€
Σύμφωνα με 1 κριτικές.